MET AANDACHT

In 2018 heb ik geoefend met 'loslaten wat je niet kunt veranderen'. En ontdekt hoeveel vrijheid dat uiteindelijk oplevert. Elke dag nog steeds een uitdaging, maar het brengt me meer in balans. Voor 2019 wil ik oefenen met 'aandacht geven’.

‘Aandacht’ - wat betekent dat eigenlijk? Enkele woorden die er bij passen: opmerkzaamheid, gerichtheid, zorg, interesse, bezieling, luisteren, kijken, bestuderen, geven, leven. Waarom aandacht? ‘Alles wat je aandacht geeft groeit,’ zegt het gezegde. Dat is waar ik in 2019 voor wil staan. Met aandacht, zodat er meer kan gaan groeien en bloeien in mijn leven, mijn relaties, mijn werk. Dat kan ik niet alleen. Wat is het fijn als mensen me daarin aanmoedigen, scherpen en ondersteunen. Wat en wie ga jij in 2019 aandacht geven? Hoe ga jij er voor zorgen dat je daadwerkelijk doet en leeft wat je je hebt voorgenomen? Of vind je het lastig om te bedenken wat je aandacht wilt geven? Heb je genoeg aandacht voor jezelf om te weten wie je bent, wat je wilt? Misschien is 2019 het jaar waarin je de moed vindt om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent. Ik loop graag met een stukje met je mee om jouw zaadjes gerichte aandacht te geven, zodat het wortelen kan beginnen.