Meer- en hoogbegaafdheid

Naast coaching biedt 2Flourish ook specifieke begeleiding bij meer- en hoogbegaafdheid. De missie van 2Flourish hierin is om kinderen en jongeren te helpen die het nodig hebben om op een andere manier binnen het onderwijssysteem uitgedaagd en begeleid te worden, zodat zij tot hun eigen (leer)ontwikkeling kunnen komen.

2Flourish zet zich in voor kinderen, tieners en (jong)volwassenen die hun eigen weg zoeken binnen het onderwijssysteem. 2Flourish leert hen goed om te gaan met hun talenten, zij ondersteunt hen op professionele wijze om hun eigen kleur te ontdekken en buiten de lijntjes te kleuren. Mijn missie is dat kinderen en jongeren hun talenten op het spoor komen en inzetten. Zodat zij zelf tot bloei komen en hun omgeving tot bloei kunnen brengen.

Ben je op zoek naar hulp om je kinderen zichzelf te helpen begrijpen, om te leren leren of worstel je in het omgaan met (jouw) hoogbegaafde kind(eren) of misschien zelfs met je eigen hoogbegaafdheid, neem dan gerust contact op om te bespreken wat 2Flourish voor je kan betekenen.

Begrepen worden geeft ruimte om te zijn
Zijnsluik Kieboom
Je hebt de brains en toch loop je helemaal vast

Buiten de lijntjes

Binnen het Nederlandse onderwijssysteem hebben we te maken met een groep kinderen en jongeren die onvoldoende worden uitgedaagd naar hun niveau van leren en denken. Zij ervaren het reguliere onderwijs als saai of te makkelijk en voelen zich niet gemotiveerd.

...verder lezen via mijn blogs.

 

 

(Hoog)begaafdheid, wat houdt dat eigenlijk in?                   

Er is geen eenduidige definitie te geven en dat kenmerkt misschien wel het meest dat je niemand in het 'hokje' (hoog)begaafdheid kunt zetten. Wel kunnen we zeggen dat (hoog)begaafdheid te maken heeft met drie belangrijke factoren: een uitzonderlijk intelligentie, creativiteit en motivatie. Maar juist deze drie factoren zijn niet altijd zichtbaar en dat heeft alles te maken met het 'zijns-niveau' van de persoon.

Dr. Tessa Kieboom vat het samen met het 'ZIJNSLUIK' (zie afbeelding).

...verder lezen via mijn blogs.