Nienke als coach

Mijn drijfveer is om elke dag meer te leven vanuit wie ik ben, te doen wat er in mijn hart leeft en mijn mogelijkheden in te zetten. Ik heb ontdekt hoe veel meer ik kan zijn wie ik ben als ik stil durf te staan bij mijn kwaliteiten, drijfveren, maar ook mijn belemmerende overtuigingen en gewoonten. Zelf kan ik dat ook niet alleen en heb ik de ander nodig. En dat is waarom ik voor de ander een uitnodigende spiegel wil zijn. Ik word enthousiast wanneer ik anderen mag inspireren om te leven vanuit wie ze in de kern zijn en hen te helpen ontdekken welke mogelijkheden dat biedt voor hun persoonlijke leven.

Als coach ben ik open, betrokken en enthousiast. Ik ondersteun en begeleid de ander in zijn of haar persoonlijk leiderschap. Ik stel de vragen die nodig zijn en moedig aan om in beweging te komen vanuit identiteit en missie en vanuit innerlijke drijfveren en passies. Ik houd van uitdagingen en werk resultaatgericht waarbij verandering van binnenuit centraal staat.

In mijn coachpraktijk begeleid ik mensen die vanuit hun eigen talenten zichzelf verder willen ontplooien, in hun persoonlijk leven of in hun loopbaan. Ook begeleid ik mensen die zoeken naar een betere samenwerking met compagnons en collega’s.

Specialist Hoogbegaafdheid

Afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die worstelen met hun meer- en hoogbegaafdheid. 

Mijn passie voor begaafde mensen heeft ook te maken met mijn eigen kinderen. Ik heb zelf ervaren hoe het is om je kind of tiener te zien vastlopen binnen het onderwijssysteem. Ik ken de zorgen die je hebt wanneer je begaafde kind of partner worstelt met hoe hij in elkaar steekt.

Gaandeweg heb ik ontdekt dat het mijn talent is om ook begaafde mensen te begeleiden. Ik heb gezien hoe jonge kinderen weer opbloeien; hoe jongeren hun eigen weg vinden zonder zichzelf te vervreemden van anderen; hoe volwassenen hun unieke begaafdheid ‘kwijt kunnen’ op het werk en weer een teamplayer worden.

Het is een ingewikkeld, risicovol maar ook geweldig avontuur. Mensen die zich ontwikkelen en ontplooien: het is één van de mooiste processen die ik ken.

Loopbaan

Na mijn onderwijservaringen binnen het voortgezet onderwijs, heb ik tien jaar binnen het hoger onderwijs gewerkt als tutor, docent en loopbaanbegeleider. Ik heb veel (jong)volwassenen mogen coachen om te groeien in persoonlijkheid, carrière, relatie en geloof. Nu werk ik naast mijn eigen coachpraktijk weer in het voortgezet onderwijs als docent, decaan en coach hoogbegaafdheid.

In 2015 ben ik opgeleid tot gecertificeerd trainer van Life Languages.

In 2016 ben ik opgeleid tot Specialist en begeleider Hoogbegaafdheid.

In 2017 ben ik opgeleid tot NOBCO gecertificeerd coach.


Ik stel de vragen die nodig zijn

Dit is Nienke:

Enthousiast, betrokken, eerlijk, onderzoekend en resultaatgericht.